za živali

| More
O uporabi živali v turistični industriji (69. Veganska večerjica)

69. Veganska večerjica

Veganske večerj(ic)e 17.04.2017. 22:37

Za živali vas v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabimo na Vegansko večerjico, ki bo v četrtek, 20. 4. 2017, ob 19.30 v prostorih INFOPEKE (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16, Maribor). Tokrat bomo prisluhnile_i predavanju Vesne Liponik z naslovom "Živali v kontekstu industrije globalnega turizma". 

Turistična industrija predstavlja polje, v katerem so posamezne živali podvržene procesom objektivizacije, mistifikacije in kvazisubjektivizacije, ki omogočajo njihovo učinkovito umestitev v turistično ponudbo. V imenu profita so živalim določenih vrst pripisani določeni profitabilni atributi, pomembno vlogo igra zunanja pojavnost živali ter pripadnost določenemu fiktivno zamejenemu območju, kar je povezano s predhodno prilastitvijo živalskih vrst s strani nacionalnih ali regionalnih interesnih skupin.

Kot navidezna alternativa mainstream industriji turizma se v zadnjem času ponuja vedno bolj priljubljena varianta ekoturizma, ki na sledi naravovarstvenim trendom prestrukturira svojo ponudbo, vendar pri tem največkrat ne predstavlja izstopa iz prevladujoče logike turizma, temveč z evfemizmi zgolj zakrije svoje prizadevanje po dobičku.

Predavanje bo s pomočjo nekaterih izpostavljenih primerov uporabe živali v turizmu gornje zastavke natančneje ponazorilo ter pokazalo na povezave z vzrejo in preprodajo živali oz. delov njihovih teles na črnem trgu.

Tokratna Veganska večerjica bo potekala v znamenju jedi iz artičok in orehov.

Za živali!