za živali

| More

Predavanji o pravicah živali na Srednji zdravstveni šoli

Delavnice o pravicah živali | 19.06.2013. 22:40

V sredo, 19. 6. 2013, in v četrtek, 20. 6. 2013, smo na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli v Mariboru za dijakinje in dijake izvedli predavanji o pravicah živali. Pokazali smo na moralno shizofrenijo v človekovem odnosu do živali, izpostavili ideologiji speciesizma in antropocentrizma in opredelili veganstvo kot politično gibanje.

več

Priprava čokoladne kreme (Veganski delavnici na Gimnaziji Ptuj)

Veganski delavnici na Gimnaziji Ptuj

Delavnice o pravicah živali | 17.12.2012. 19:28

Za živali! smo v sredo, 19. 12. 2012, izvedli dve 4-urni veganski delavnici z dvema skupinama dijakinj in dijakov Gimnazije Ptuj.

Delavnici sta bili razdeljeni v dva dela. V prvem delu smo si ogledali film "Making the Connection" Vegan society in se v diskusiji, ki je sledila, podrobneje posvetili različnim razlogom za veganstvo, ki so jih izpostavili posamezniki in posameznice v dokumentarcu. Dijaki in dijakinje so se večinoma strinjale, da so etični razlogi najbolj relevantni. Nadalje smo preizprašali človekov odnos do živali in obstoječe vzorce moralnega mišljenja. Razložili smo koncepte, kot so pravice živali, speciesizem, in antropocentrizem, ter izpostavili veganstvo kot politično gibanje, ki zahteva, da ljudje prepoznamo temeljne dolžnosti pravičnosti do živali.

Drugi del obeh delavnic je bil namenjen pripravi prazničnih veganskih jedi, mladi pa so dobili recepte za pripravo nekaj veganskih obrokov, pojasnili pa smo jim tudi nutricionistične vrednosti posameznih hranil.

več

Delavnica v MISC INFOPEKI (Delavnica v MISC INFOPEKA)

Delavnica v MISC INFOPEKA

Delavnice o pravicah živali | 03.04.2012. 23:45

Za živali! smo v sredo, 29. 3. 2012, v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže v Mariboru, izvedli triurno delavnico za dijakinje in dijake poklicnih srednjih šol z naslovom Pravice živali. Izpostavili smo gibanje za pravice živali kot eno od pomembnih družbeno-političnih gibanj za pravičnost. Razložili smo pojme, kot so pravice živali, speciesizem, antropocentrizem in veganstvo, ter tako prevpraševali legitimnost prevladujočih družbenih norm. Ob zaključku delavnice smo se posladkali še z veganskimi mafini, ki sta jih za udeležence pripravili članici društva.

več

Delavnica (Delavnica na srednji šoli)

Delavnica na srednji šoli

Delavnice o pravicah živali | 14.02.2012. 23:45

13. 2. 2012 smo Za živali! v četrtem letniku gimnazijskega programa Srednje šole Slovenska Bistrica v okviru maturitetne skupine izvdeli delavnico z naslovom Pravice živali. Delavnica je trajala dve šolski uri. Pojasnili smo temeljne pojme, kot so pravice živali, speciesizem in veganstvo, in izpostavili lastninski status živali v zahodni družbi.

več

mcdd1 (Delavnica v MC Dravinjske doline)

Delavnica v MC Dravinjske doline

Delavnice o pravicah živali | 11.08.2010. 21:03

V sredo, 11. 8. 2010, smo v Mladinskem centru Dravinjske doline v Slovenskih Konjicah izvedli vegansko kuharsko delavnico za otroke. Skupaj z otroki smo pripravili kroglice iz suhega sadja.

več